Rakveres saab nüüdsest mullivahvlit

CarStyle on tuntud autopesulaketina, hiljuti avati aga Põhjakeskuse parklas toitlustuskoht – CarStyle Grill, mille kõrval müüakse Eestis uudset jäätise täidisega mullivahvlit.

Liisi Kanna

Parklas asuvas kioskis tegutses ka varem kiirtoidukoht, kuid mõistagi muutus uue omaniku tulekuga lisaks nimele ka menüü. Tallinnas, Rakveres ja Keilas autopesulaid omav ning nüüd toitlustusäris kätt prooviv Rakvere ettevõtja Hannes Palm rääkis, et pakutakse natuke omamoodi maitsestusega toite.

„Menüü on välja töötanud tšilliekspert Gunbritt Lille – uus toiduvalik, uued maitsed,“ sõnas söögikoha omanik Hannes Palm. Ta lisas, et seni on klientide hulgas n-ö number üheks olnud ikka kebab, kuid ka burgerid, mis samuti tavapärase kotleti asemel kebabilihaga täidetud.

„Maitsed on inimestel erinevad, nii nagu ka autopesulate puhul, mõnele meeldib ühtmoodi, teisele teist,“ tõi ettevõtja paralleeli.

Mullivahvli valmistamine

Kui soolase toidu kiosk töötab iga päev, siis kolmel päeval nädalas pakutakse seal kõrval ka eripäraseid magusaid maitseid – jäätisetäidisega mullivahvleid.

Esmakordselt puutus Palm mullivahvlitega kokku kaks aastat tagasi Leedus Palangas ning juba siis hakkas põnev maiustus huvi pakkuma tema elukaaslasele, kes käis ka välja idee Rakveres seda müüma hakata.

Eestis on tegu uudse tootega, mida näiteks Tallinnas pakub Palmi sõnul vaid üks ettevõte. „Mõtlesime, et proovime ja tellisime spetsiaalsed aparaadid. Aga kioskis sees ei saa seda teha – soolase ja magusa lõhnad lähevad segamini, need ei sobi kokku. Mullivahvleid müüme reedest pühapäevani siin kõrval,“ selgitas omanik.

Magustoitu valmistab koos abilisega Hannes Palmi tütar Liisa-Lota, kelle sõnul erinebki nende vahvel tavalisest, nagu ka nimi ütleb, selle sees olevate mullikeste poolest ning nende küpsetamise selgeks saamisega oli omajagu tegemist. „Alguses läks ikka väga valesti, enne kui selgeks sai, et palju tainast masinasse tuleks täpselt panna ja mis on õige retsept, et vahvel püsima jääks,“ selgitas Liisa-Lota, lisades, et nüüd on asi juba käpas.

Neiu rääkis, et maius valmib kliendi silme all. „Kõik on hästi värske – inimene näeb, kuidas vahvli valmis teeme. Täidiseks läheb otse masinast tulev pehme jäätis. Siit samast ostame hommikul ka marjad, mida lisandiks valida saab,“ rääkis vahvliletis tegutsev Liisa-Lota, täpsustades, et vahvli ja jäätise kõrval on hinna sees kaks lisandit ja kaste.

„Väga paljud valivadki marjade koosluse – soovivad jäätisele maasikaid ja mustikaid,“ sõnas Liisa-Lota esimese nädala kogemuse põhjal, lisades, et täidise komponentide valikus on muidugi ka väga palju muid maiustusi.

Liisa-Lota soovitas kõigil uutmoodi vahvlit maitsma minna. „Meil käis siin üks isa, kes küsis lapselt, kas too sooviks niisugust jäätist, ja ise julgustas, et kõiki asju peab ikka proovima. Mulle väga meeldis selle isa mõtteviis,“ tõi neiu näite kliendi suhtumisest.

Suvi katseperioodiks

„Praegu proovime suvekuudel, kuidas inimesed uue söögikoha ja mullivahvli omaks võtavad. Kui see toimima hakkab ja jõuame ka tegeleda, siis võiksime ilmselt kusagile sisse kolida, rendipindasid on Rakveres küll,“ sõnas Hannes Palm tuleviku osas.

Omanik mõlgutab ka nii kiirtoidukoha kui vahvlileti osas laienemisplaane Tallinna suunal, kus asuvad mitmed CarStyle’i autopesulad – et tegevusvaldkonnad käsikäes toimiksid. Nii näiteks on ettevõte pesulatele ja CarStyle Grillile loonud juba ka ühise kliendikaardi, millega mõlema teenuse puhul soodustust saab.

Mullivahvli täidiseks on jäätis ning omal valikul kaste ja kaks lisandit.

Foto: erakogu