RT Muusika: Matsu & sõbrad

Tere! Mina olen Märten Matsu ja teid ootab ees autorikontsert „Matsu & sõbrad“, mis leiab aset 26. septembril kell 20 Rakvere Teatri väikeses majas.

Nagu suurem osa minu sõpru ja võib-olla mõni võõraski teab, siis on Märten Matsu üks kõige ebamusikaalseimaid inimesi, keda nad on kohanud. Minu lauljakarjäär piirdus esimesest kuni umbes viienda klassini, mil käisin Saue Gümnaasiumi poistekooris. Ma tulin sealt ära, kui sain aru, et olen kõikidest teistest lauljatest üle – teistel pole minu kõrval lootustki.

Pärast seda on minu lauluoskus läinud roostetama ja läikima ma seda enam pole löönud. Peale selle, et ma enam laulda ei oska, ei oska ma ka mängida ühtegi pilli, ma ei tunne nooti. Nagu öeldakse – kõigile polegi antud.

Aga kuna käes on 21. sajand ja tehnoloogia on üpriski kaugele jõudnud, siis on tänapäeval võimalik arvutiga kõike teha. Kontserdil „Matsu & sõbrad“ kuuleb minu enda loomingut (kui seda saab üldse loominguks või muusikaks nimetada), mille olen valmis sepistanud oma arvutiga.

Põhimõtteliselt võib mind edaspidi kutsuda heliloojaks või maestroks, eks ise vaadake, kumb suupärasem on.

Märten Matsu

Rakvere Teatri näitleja Märten Matsu.

Foto: Helen Solovjev.