Parima toiduaine piirkondlikul konkursil jahib võitu kolm Lääne-Virumaa ettevõtet

toidukonkurss

Tänavu astub „Eesti parima toiduaine“ konkursil võistlustulle 27 Eesti väikeettevõtet, kes on hindamisele esitanud kokku 57 toodet. Lääne-Virumaad esindavad Aravuse OÜ oma konfelli ja vikeri piprafileega, OÜ Kulina Mõis poolsuitsuvorstiga Ukraina ja OÜ Artisan Honey mesi mustikatega.

„Väiketootjad on tänavu konkursile esitanud erakordselt põnevad tooted, mis paistavad silma nii huvitava koostise kui ka kõrge kvaliteedi poolest,“ sõnas Toiduliidu tegevjuht Sirje Potisepp. „Väiketootjate panus kodumaise toiduvaliku rikastamisse on asendamatu ja „Eesti parima toiduaine“ konkursil osalemine on väikefirmadele hea võimalus oma uudistoodetele tähelepanu saada.“

Potiseppa sõnul on piirkondlik võit aidanud paljudel väiketootjatel saavutada suuremat tuntust ning laiemat kättesaadavust poeriiulitel. „Eesti Parima Toiduaine konkursi põhieesmärk on tunnustada kodumaist toidutoodangut ning edu hindamisel annab tootele kvaliteedigarantii, mida inimesed usuvad ja väärtustavad,“ selgitas Potisepp.

Eesti Parim Toiduaine 2015 parimad piirkondlike väikeettevõtjate tooted selgitatakse välja neljas kategoorias: Lõuna-Eestis ja Põhja-Eestis kandideerib väikeettevõtete parima toiduaine tiitlile 17 toodet, Virumaal üheksa toodet ja Lääne-Eestis 14 toodet. Väiketootjate seast valib zhürii parimad tooted välja 17. märtsil Tartu Kutsehariduskeskuses ja 19. märtsil Tallinna Teeninduskoolis.

Eesti Parima Toiduaine piirkondlikku konkurssi viiakse läbi kaheksandat korda ja selles saavad osaleda väikeettevõtted, kus töötab kuni 50 töötajat ja mille aastakäive ei ületa 10 miljonit eurot.

2014. aastal pälvisid parima piirkondliku väike-ettevõtte toote märgid MTÜ Peipsimaa Kogukonnaköögi Manu hõrk jõhvikakaste, Pure Line Product OÜ plombiirjäätis meega, Freezedry OÜ külmkuivatatud maasikas ja Kuressaare Jäätis OÜ mustsõstraketšup.

Kuulutaja