Viimased uudised

Avatakse Rehbinderi Maja

Mahukad ettevalmistustööd Rakveres Tallinna tn 5 asuvas hoones, kus varem tegutses linnavalitsus, on lõppenud ning täna avab SA Virumaa Muuseumid seal Rehbinderi Maja. Liisi Kanna Rakvere linnavalitsuse ja
Read More

Kehatüübid II OSA

Eelmisel korral alustasin juttu kehatüüpidest, rääkides täpsemalt endomorfist ehk paksukesest. Treeningute ja toitumise põhitõed on üldjoontes kõigile samad, olenemata sellest, millise kehatüübi poole kaldud. Eesmärkide saavutamiseks tasub aga
Read More

Pedagoog pani ameti maha ja läks Soome tööle

Lääne-Virumaa Keskraamatukogus kohtus kirjandushuvilistega Rakvere juurtega endine õpetaja Kersti Salulaid. Naine üllitas hiljuti esimese romaani „Ülelahe pumpernikkel. Soome tööle”, milles ta lahkab humoorikalt ja kohati hingekriipivalt avameelselt eestlastest
Read More

Kehatüübid I OSA

Me kõik oleme erinevad ainevahetuse, füüsiliste eelduste jms poolest. Osad inimesed lähevad kiiremini kogukamaks, teised jälle võivad süüa, mida soovivad, kuid nende kehakaal ja -kuju jäävad endiseks. Kolmandad
Read More

Selgusid „Viru väledad“

novembril toimus Mõedaku spordibaasis jooksu teatevõistlus „Viru Väle 2017“, millest võttis osa enam kui 50 jooksjat. Spordisõpru oli Viru ja Järva malevast, naiskodukaitsest, kaitseväest, liitlasvägedest ja ka vanglateenistusest.
Read More

Marika Aus sai elutööpreemia

Eesti Asenduskodu Töötajate Liit jagab taas Kuldseid Kartuleid. Eesti Asenduskodu Töötajate Liit korraldas neljandat aastat järjest Kuldse Kartuli gala, et tunnustada asendushoolduse valdkonna parimaid. Miks Kuldne Kartul? Kartul
Read More

Piimatootjad kogunesid Aqvas

Selle nädalal oli Rakvere Aqva konverentsikeskus täitunud piimandussektoriga seotud inimestega – teisipäeval toimus Piimafoorum 2017 ning kolmapäeval konverents „Eesti piimasektori väljavaated“. Liisi Kanna Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja (EPKK) traditsioonilise Piimafoorumi
Read More

Teeme suu magusaks? OSA II

Sool ja selle tarbimine Täna jõuan lõpule suhkru teemaga ning artikli teises pooles läheme jutuga „soolaseks“. Kirjutan lühidalt laialt levinud toidulisandi, soola kasutamisest ning selle ületarbimisel tekkivatest ohtudest.
Read More

Kas lau(d)aetikett?

Kõik siin ilmas muutub, isegi etikett (nõukaaegne viinavõtmine erineb tublisti tänasest veinikultuurist). Kuid klassika jääb klassikaks ehk siis lauas ja laudas on erinevad kombed! Vabakasvatuse mõrud marjad Eestis
Read More